We zijn beg-ice-stert

Het is warm buiten en het mooiste werk wat je dan kan doen is ijs proeven. En niet zomaar ijs. Speciaal ijs met bijzondere sauzen en bijzondere inclusies. Het ijs, de sauzen en de inclusies zijn zo ontwikkeld dat ze een heerlijke beleving geven op gebied van smaak en structuur. Een extra lekker ijsje dus, van hoge kwaliteit, waarvan je extra lekker kan genieten. We gebruiken de zomer vaak als excuus om meer ijs te eten. Maar als we eerlijk zijn, is het eten van ijs het hele jaar heerlijk.

Ontwikkeling van ijs concepten

Bij de bakkerij afdeling van ons zusterbedrijf staat een ijsmachine en het is ontzettend leuk om binnen te lopen wanneer onze R&D collega’s ijs aan het maken zijn. Je komt binnen en ziet dat alle theoretische kennis omgezet wordt in praktische passie om mooie nieuwe concepten te ontwikkelen.

Gesprekken die je dan opvangt: ‘Wat een bijzondere structuur dit.’ ‘Toch iets te korrelig.’ ‘Maar daar heb ik wel een ideetje voor.’ ‘Wow, wat een krokante inclusie.’ ‘Ja, die gebruikte vetcoating lijkt goed te werken.’ ‘De manier waarop we nu ijs hebben gemaakt, gaat zorgen voor heel veel werkgemak in de productie.’ ‘De stabiliteit van deze swirl mag nog beter, maar het smaak profiel is on point.’

‘Hands-on’ mentaliteit

Onze collega’s duiken diep in de wereld van ijs en de wereld van ijs ligt daarmee aan onze voeten. We weten er iets van af en ook nog heel veel niet. Dat zeggen we eerlijk. We zijn namelijk aan het leren. En leren is een interessant proces. Het bestaat uit heel veel experimenteren, handen uit de mouwen en ‘het’ gewoon gaan doen. Mislukte testen, gelukte testen, vervolg testen. Allemaal om de wereld van ijs beter te begrijpen en te begrijpen waar onze kansen liggen. Mocht je mee willen experimenteren tijdens onze ijs reis? Of heb je ‘coole’ ideeën? We staan open voor samenwerkingen en gaan graag met je in gesprek.

Combineren van kennis

Het team dat experimenteert met ijs, is multidisciplinair qua productkennis. We hebben afgelopen jaren veel kennis opgebouwd op het gebied van banket producten, allerlei soorten zoetwaren, vullingen in snacks en hartige bakkerij producten. Deze ingrediënten- en bijkomende proces kennis is heel handig. Dit betekent veel wisselwerking en veel verschillende invalshoeken wanneer er een nieuwe richting nodig is in het proces van leren en ontwikkelen van ijs concepten.

Altijd ‘ice cream o’clock’

Ondertussen vindt iedereen binnen het bedrijf dit een heerlijk project. Er is natuurlijk genoeg te proeven, want ja testen, testen, testen. En ijs weggooien, dat doen we niet. Of het nu zonnestralen regent of water, wij proeven er lustig op los. Zin om ook eens wat te proeven van onze (zeer smakelijke) concepten? Je bent welkom!

Mayke de Bruin, Food Innovator bij Ruitenberg BasIQs

Contact

Stel gerust je vraag! Neem contact met ons op via onderstaande button.

© 2023 Ruitenberg BasIQs B.V. | Grafisch ontwerp Develp B.V. | Technische realisatie Sieronline B.V.